Zdrowie

Od prywatnej poradni do nowoczesnego szpitala

15 października 2019

Rozmowa z Leszkiem Berezowskim prezesem zarządu Beskidzkiego Centrum Medycznego Sp. z o.o. Na Forum Ekonomicznym w Kry­nicy Beskidzkie Centrum Medyczne zostało laureatem

Czytaj dalej

Lubusko-francuski most biznesowy

11 września 2019

Regionalne wina i sery, zarówno te lubuskie, jak i te z regionu partnerskiego le Lot we Francji, smakują wyśmienicie, a w biznesie przysłowiowa lampka wina wieńczy

Czytaj dalej

Dobrze dobrana kadra, udane inwestycje, wysokiej jakości sprzęt, czyli recepta na sukces w...

16 lipca 2019

Z Małgorzatą Załawą-Dąbrowską Dyrektor Samodzielnego Publicznego Zespołu Zakładów Lecznictwa Otwartego Warszawa-Żoliborz rozmawia Ryszard Żabiński SPZZLO, którym

Czytaj dalej

Eko-Rowery NFOŚiGW. Jubileuszowa stacja

4 lipca 2019

Dokładnie 30 lat po formalnym rozpoczęciu działalności, Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej 1 lipca br. włączył swoją stację „Eko-Rowery

Czytaj dalej

Zwierzęta w pracy i ich wpływ na pracowników

2 lipca 2019

Coraz więcej przedsiębiorstw umożliwia przyprowadzenie na miejsce pracy swojego czworonożnego przyjaciela. Niegdyś ekstrawagancja, dziś bliskie standardom. 

Czytaj dalej

„Wizja Zero” czyli bez wypadków i chorób zawodowych u rolników

18 czerwca 2019

13 czerwca 2019 r. Kasa Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego zainaugurowała Strategię „Wizji Zero” w sektorze rolniczym w Polsce. Głównym celem strategii jest

Czytaj dalej

„Wizja Zero” czyli bez wypadków i chorób zawodowych u rolników

14 maja 2019

Rozmowa z dr Aleksandrą Hadzik, Prezes Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego Temat rolnictwa jest obecnie mocno akcentowany zarówno w płaszczyźnie krajowej jak i

Czytaj dalej

Majówka na „L4” – raport Conperio

27 kwietnia 2019

Conperio jedna z najbardziej doświadczonych firm konsultingowych w problematyce absencji chorobowej zwróciła uwagę na nadużywanie „L4” przez pracowników w

Czytaj dalej

Polska smakuje, czyli dlaczego warto kupować rodzimą żywność

26 kwietnia 2019

Eksport polskiej żywności, w tym do krajów Unii Europejskiej, bije kolejne rekordy. W 2018 roku może przekroczyć 29 mld euro, co jest najlepszym wynikiem w historii.

Czytaj dalej